Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Basic Photography by Trisno-Behind the Scene and Candid

with 10 comments

6hb Sept 09 lepas…Kelas Basic Photography telah diadakan di Air Hitam,Johor. Tenaga pengajar ialah bro Trisno (photographer Pasir Gudang & Johor Bharu). Seramai 13 org peserta join klas Trisno kali ni.
So..matlamat klas ni nk bg kefahaman kepada penguna DLSR tentang basic penggunaan camera contohnya
penggunaan mode setiap setting seperti aperture,shutter,program dan manual.Kteorg gak blajo psl flash,jenis2 lens dan teknik2 nk shot berdasarkn pic contoh yg diberikn.Perkara penting yg aku x tau n dapat blajo time klas ni ialah..praktikal nk gune AE-L&AF-L,cari lighting time nk shot,teknik2 nk shot model dan macam2 lg la.Yang paling best aku rase…aku dapat bnyk geng baru n terhibur!!!hahaha…mmg cool la bdk2 ni.
Klas teori mula pkl 10pg smpai 2ptg..then..ade sesi praktikal dgn model kat tasik machap…cool siot tempat ni…cume cuaca x bpe best.Then…kteorg pn shot la smpai buke….buke pn rancak je berborak..mmg terbaek la…overall..aku mmg enjoy klas ni!!!!this session…aku upload pic candid dlu time klas ni…enjoy.

DSC_1174
DSC_1172
DSC_1087
DSC_0897
DSC_0890
DSC_1166
DSC_1167

Personal Fave Shot

Advertisements

Written by pandahaccer

September 9, 2009 at 8:30 am

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. huhuhu…jeles aku seh…..

    amri efendi

    September 10, 2009 at 2:31 am

  2. relax bro…ko kn bru jd abah…kne la dok umah…hehehe…
    next time bdk2 ni wat lg kot….join r…hohoho..best wooo…tergelak je keje…

    pandahaccer

    September 10, 2009 at 3:34 am

  3. aduhai…takde sapa pon bagi tau ada kelas kat Airtam…..mcm best jebila tgok gambo2 hang ni bro…. aduhai….

    eshazli

    September 10, 2009 at 3:25 pm

  4. shazli…ko dah pro bro…x yah pg klas..pasal 2 bdk2 ni diam je..hahaha..aku pn calon tambahan beb..x le wat pe r..penuh r klas 2..tp best woooo…keje gelak je tiap mase..ahahaha

    pandahaccer

    September 10, 2009 at 3:36 pm

  5. aku dapat tau kelas ni pun masa kat situ… terlepas

    zubai

    September 13, 2009 at 6:38 am

  6. Ala abang shazz, takkan berkecil hati pule. Lain kali mesti bawak otai Klang ni punye. Busy dengan exhibition takut la nak kacau.

    Razali

    September 14, 2009 at 6:37 pm

  7. bro lau ada lagi roger2 ler aq k. salam kenalan…

    Azizi Liow

    September 14, 2009 at 9:28 pm

  8. btl gak ek ade exhibition..gempak 2..hohohoo…

    insyallah…salam perkenalan gak..hehe

    pandahaccer

    September 14, 2009 at 9:45 pm

  9. sam la dgn sy….takde sapa pun bagitau…sedey!

    rahmat

    September 17, 2009 at 2:54 am

  10. xpe bang..nex time kalo de lg..insyallah..kami inform…

    pandahaccer

    September 17, 2009 at 3:32 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: