Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Archive for November 2009

Which DLSR would you prefer?

with 4 comments

Advertisements

Written by pandahaccer

November 24, 2009 at 11:38 pm

Posted in Photography

Heilbronners Photoshot

with 10 comments

22.11.09…….untuk julang kalinye diadakan sesi 1jam photoshot bersama rakan2 di Heilbronn ni atas permintaan ramai.hehe…so..the location..cm biase la..Flein je la terbaek. Tp kali ni..Flein dh x de ladang gandum dah..dah jadi ladang sayur sbb dah masuk winter. Shot pkl 4 ptg smpai 5ptg dgn bertemakn strobist since nk test power wireless flash trigger ni. China made pnye..risau gak..ahahhaa…so..so far ok kot beroperasi. All shots were captured with direct flash to the subjects with full power and without white umbrella at aperture 22…manual mode. So..enjoy….





















Written by pandahaccer

November 22, 2009 at 2:04 am

Gua Bengang!!

with 4 comments

Semua org tau kot pesal aku bengang tahap harem ni!!!
Shot wedding aku x dibenarkn publish kat internet…erm…atas sbb xde izin dari pengantin utk aku publish pic.(so..still waiting the permission)….asal la OP x bgtau awal2..x la aku pulun edit pic 7jam sbb aku ingt aku bz pasni…macam2 kne wat..bgtau r awal2..cnfrm aku x sentuh pic 2!!
Then kne sound bnde lain plak….OP ckp x le letak watermark aku sbb aku xde hak.2 bkn client aku…WTH@%#&%$^*&^*&(*&)@(#&$*^@&#^*$&^@#*($@(&#*$^@(*^(@#*^$)@#_*@&$(*^….
Maybe aku x tulis credit utk die cm 2 kot….aku rase r..aku pk positiv…tp kalo bkn cm 2…mmg lemak r.
Watermark 2 tanda shot dari org tertentu.Org tersebut la berhak 100% bukan OP ke..Menteri Besar ke..PM ke..
Aiyoooo..pening wo…kalo cmni…tp x hairan r..sbb German ni bnyk sngt law!
Rumput pn x le panjang bpe (cm) tah…ade ukuran r…adoi…leceh2…
xpe la…relax2..tenang2…at least aku dapat pengalaman…dan aku kne la cari market sndr utk jadi OP.erm..

Written by pandahaccer

November 20, 2009 at 9:31 am

Posted in Uncategorized

Tagged with

Impression Selfportraits

with 2 comments

Kebosanan lepas amek gambar utk apply praktikal…tangan plak x lepas dari camera yg dah lame gak la dok dlm beg 2…so..tersnap la muke sndr dgn berbagai2 impressions. Nasib baik la camera 2 nk focus kat mata sbb aku mak pic sndr..hahaa…Dah abes shot..tngk2 balik kat LCD camera…mate cm lawa plak..hahaha..perasan je kot…iris nmpk jelas n i like it. Since aku nk cm kelainan sket..asek pic kaler je..dah bosan..so..change to B&W gune preset photoshop je. Ape tah name die…silver effect kot..x ingt (mls nk bukan photoshop n tngk). Just 1 click je then..wat sket enhancing eyes bg nmpk sket iris.hehe..cool..semua bnde baru blajo. So enjoy la….

DSC_3900

DSC_3973watermark

DSC_4007watermark

DSC_4001copy2watermark

DSC_4000copy2watermark

DSC_3997copy2watermark

DSC_3996copy2watermark

DSC_3975copy2watermark

DSC_3994watermark

Written by pandahaccer

November 16, 2009 at 12:06 pm

Autumn Fever

with 3 comments

Setelah lbh kurang setahun setengah main camera…berape keping je muke aku de dlm camera ni..hahahaha…so..this time..some shots dimane action aku dlm pic ni terpapar..hahaha..

Perjalanan ke Wertwissen Park Heilbronn dgn matlamat nk shot autumn since autumn dah nk abes & nk shot something utk di print memandangkn cuaca memihak kpd aku..hehe..cerah je.tp..aku de limited time utk shot..dlm 1jam je..so..disbbkn 2..aku cm tertekan n xde idea nk shot.hahaha…setelah give up…aku pn serahkn la camera 2 kat kwn aku si koboi utk suro die amek pic aku plak..asek pic org lain je…hahaha..so..idea kami combine..

This time…the editing style little bit different…it’s JUST 1 CLICK editing(kes ni berlaku bile aku malas or bz)…hahaha..paham2 la ye…lightroom preset!!haahahhaha

mewatermark5

mewatermark4

mewatermark3

mewatermark2

mewatermark1

mewatermark7

Written by pandahaccer

November 4, 2009 at 6:13 pm