Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Gua Bengang!!

with 4 comments

Semua org tau kot pesal aku bengang tahap harem ni!!!
Shot wedding aku x dibenarkn publish kat internet…erm…atas sbb xde izin dari pengantin utk aku publish pic.(so..still waiting the permission)….asal la OP x bgtau awal2..x la aku pulun edit pic 7jam sbb aku ingt aku bz pasni…macam2 kne wat..bgtau r awal2..cnfrm aku x sentuh pic 2!!
Then kne sound bnde lain plak….OP ckp x le letak watermark aku sbb aku xde hak.2 bkn client aku…WTH@%#&%$^*&^*&(*&)@(#&$*^@&#^*$&^@#*($@(&#*$^@(*^(@#*^$)@#_*@&$(*^….
Maybe aku x tulis credit utk die cm 2 kot….aku rase r..aku pk positiv…tp kalo bkn cm 2…mmg lemak r.
Watermark 2 tanda shot dari org tertentu.Org tersebut la berhak 100% bukan OP ke..Menteri Besar ke..PM ke..
Aiyoooo..pening wo…kalo cmni…tp x hairan r..sbb German ni bnyk sngt law!
Rumput pn x le panjang bpe (cm) tah…ade ukuran r…adoi…leceh2…
xpe la…relax2..tenang2…at least aku dapat pengalaman…dan aku kne la cari market sndr utk jadi OP.erm..

Advertisements

Written by pandahaccer

November 20, 2009 at 9:31 am

Posted in Uncategorized

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. chilling beb. sejak bila kau menceburi bidang wedding photog dkt doicland ni. tak sabar nak tgk results 7 jam editing. hoho. sneak preview takde.keke

    nabilishes

    November 21, 2009 at 12:35 pm

  2. nasib je bro dapat follow…hehe..
    bro…aku dah preview utk 5jam je..then dah kne sound x le upload..sape smpat tngk…mmg bernasib baik r..hehehe…

    pandahaccer

    November 21, 2009 at 9:26 pm

  3. ini bukan malaysia la dude. deal ko dgn official photog camne? contract camne? ko dibayar atau jadik kuli die je? copyrights camne ? kene tau la benda gitu. kat malaysia senang la sbb semua org take for granted benda² camni.

    and of course la kalo nak publish gambar pon kene ada signed contract utk ‘model’ release.

    at least, look on the bright side. ko dah dapat ilmu, dari tak dapat ape². patut besyukur dah tu. hehe.

    Kamal

    November 22, 2009 at 7:18 am

  4. btl2…dah 2..3 ari..bru pkran aku rasional sket..hehe..
    deal..assistent yg x berbayo..macam kawan2 je datang..copyright x de deal…xde contract ke pape..aku x sain pape..hahaha..so…copyright aku pnye la kalo dr camera aku..hehe..agak r…mmg org2 kite x amek kisah sngt pn bnde2 cmni…..

    yep!..mmg look at he bright side la now ni…hehe..thanks beb..

    pandahaccer

    November 22, 2009 at 11:08 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: