Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Posts Tagged ‘heilbronn

May 2010 Wallpaper

with 5 comments

May wallpaper is here for all of you to download it for free. This time i come up with a really simple shot and concept to welcome the coming of Spring season. Just click HERE to download or click on the above picture to see in large and download.

I wish you enjoy the season of Spring this year and have a nice month ahead. 😀

Written by pandahaccer

May 1, 2010 at 11:21 am

Heilbronners Photoshot

with 10 comments

22.11.09…….untuk julang kalinye diadakan sesi 1jam photoshot bersama rakan2 di Heilbronn ni atas permintaan ramai.hehe…so..the location..cm biase la..Flein je la terbaek. Tp kali ni..Flein dh x de ladang gandum dah..dah jadi ladang sayur sbb dah masuk winter. Shot pkl 4 ptg smpai 5ptg dgn bertemakn strobist since nk test power wireless flash trigger ni. China made pnye..risau gak..ahahhaa…so..so far ok kot beroperasi. All shots were captured with direct flash to the subjects with full power and without white umbrella at aperture 22…manual mode. So..enjoy….





















Written by pandahaccer

November 22, 2009 at 2:04 am

Autumn Fever

with 3 comments

Setelah lbh kurang setahun setengah main camera…berape keping je muke aku de dlm camera ni..hahahaha…so..this time..some shots dimane action aku dlm pic ni terpapar..hahaha..

Perjalanan ke Wertwissen Park Heilbronn dgn matlamat nk shot autumn since autumn dah nk abes & nk shot something utk di print memandangkn cuaca memihak kpd aku..hehe..cerah je.tp..aku de limited time utk shot..dlm 1jam je..so..disbbkn 2..aku cm tertekan n xde idea nk shot.hahaha…setelah give up…aku pn serahkn la camera 2 kat kwn aku si koboi utk suro die amek pic aku plak..asek pic org lain je…hahaha..so..idea kami combine..

This time…the editing style little bit different…it’s JUST 1 CLICK editing(kes ni berlaku bile aku malas or bz)…hahaha..paham2 la ye…lightroom preset!!haahahhaha

mewatermark5

mewatermark4

mewatermark3

mewatermark2

mewatermark1

mewatermark7

Written by pandahaccer

November 4, 2009 at 6:13 pm

Schweinberg Foggy Hunt

with 5 comments

Hello!!!!!slmt menyambut winter utk sesape yg mengalami musim paling kritikal & x best ni..hahaha

Anyway..this time…sesi upload pic2 aku pg Schweinberg a.k.a Bukit Babi bersame Jon dgn misi kali ni nk shot kabus2 yg begitu teruk kat sini.Semalam..aku sempat usha shot2 org lain psl kabus ni..cool giler!!siap de layer2 kabus.Aku ingt kat sini bleh dapat gak kot shot cm 2 sbb asik berkabus je lately ni.Last2..smpai puncak Bukit…langit pn kabus skali..xde beza sngt..flat je smua..kabus smpai ke langit.aiyoooo…tension 2 bangun awal2..kabus cmni..so..i go for plan B..which is..pakai cokin filter natural grad(P121M) and then..play with White Balance utk dapat langit biru sket.so..bile biru+ grey..some kind of purple color comming out!!!!to make it more visible…do some editing in photoshop from RAW file!Then other plan was…shot simple..break the Rule of Third!!!so…please enjoy the shot..just some simple shots.

DSC_3485

DSC_3495

DSC_3580watermark

DSC_3515

DSC_3558

DSC_3537

Written by pandahaccer

October 30, 2009 at 7:11 pm

Silhouette Schweinberg

with 4 comments

A simple photowalk to catch up sunset at Schweinberg (A Hill) on the last 20th Oct. 2009. The weather was amazing on that day and my personal assignment was about Silhouette.So..please enjoy a few pictures that i manage to shot about 20min at the top of the Hill.=)

p/s : personally love the frames..planning on some printing.

DSC_3044frame

DSC_3085frame

DSC_3080frame

DSC_3072frame

DSC_3079frame

Written by pandahaccer

October 20, 2009 at 10:57 pm