Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Archive for May 2009

Schwarzwald Waterfall Photowalk

with one comment

Al-Kisah…sorg budak yg nk ilang kn kebosanan cuti 4 ari x tau nk watpe..so..malam satu Rabu ni..jam 12 tgh mlm..tetibe ter pk nk shot waterfall and trus ajak mmbr pg.Pagi Khamis..jam 6pg(awal 2 beb)aku dah grak dah.naik train..perjalanan ke Schwarzwald atau name famous die..BLACK FORREST mengambil masa 4jam(lame giler).Aku dok tido je la dlm train.

Ramalan cuaca ckp..cuaca panas2(just nice je).smpai2 je dah ujan sket2.tp aku ttp nk grak gak masuk utan.Lame giler x masuk utan ni..hahah…aku smpai TRIBERG,SCHWARZWALD jam 10,05 n mmbr aku dah tnggu kat sana..haha..

Kteorg naik bus ke town Triberg ni mencari mane air terjun.Kat tngh2 town dah bleh dngr bunyi2 air terjun.Rupenye dekat je tempatnye.hahaha..Dah smpai pintu masuk…kne bayo plak!!!3euro!!haha..bayo je la sbb dah x thn nk shot.

Feel die lain beb masuk utan.haha..cool..tp kteorg x sngka la ni air terjun tertinggi di Germany.Ingt nk shot air terjun biase2 je..so…kteorg daki gunung air terjun ni n shot slame 4jam.

Ni beberape tips kalo nk shot air terjun.

1.WAJIB ade ND8 filter!!!!

2.Gune shutter 2sec ke atas..meaning 2sec ke 8 sec just nice la..(ikut keadaaan cuaca)

3.TRIPOD!!!!haha..(phm2 la kn..x kn 8 sec nk pegang pkai tngn kot)heheh..

2 je la..simple je…=)

_DSC1089

Untitled_Panorama2

_DSC1055

_DSC1006

_DSC0932

_DSC1013

kalo ade mase lg akan diupload kn lg pic2 shot lain.

Advertisements

Written by pandahaccer

May 24, 2009 at 9:38 am

Posted in Uncategorized

Play with Lines

with 4 comments

Dalam 2 minggu lepas aku nk ilang kn bosan yg melanda diri ni sbb xtau nk wat pe…So..aku kuar photowalk sorg2 layan my D300 utk paham menu die.Kuar sorg2 mmg bosan!!!ahaha..so ade sikit pic aku amek sbb xde mood.thema shot ari 2..LINES.

So..ni beberape shot aku ade.

Location:FLEIN,GERMANY

The Cross Way

A long Road

Written by pandahaccer

May 24, 2009 at 9:18 am

Posted in Uncategorized