Pandahaccer's Photoblog

MIKAAWESOME | PRODUCTION

Archive for September 2009

I’m now 22!!!

with 6 comments

Today,28th September 09 is my birthday and from now on i’m 22!!oh my God…i’m still young.=)
Thanks to God for letting me breath until now and giving me strength to face every challenges in my life.
Special thanks to my family for loving me and supporting me on whatever i did.
Thanks too to all my friends for the amazing wishes!!!hehe..

DSC_2608
DSC_2633edit
DSC_2623edit

Special thanks to Mohd Razali (Ayie) for this special birthday card:
note: this photo copyrighted to Mohd Razali.I had his permission to use it for my own purpose.Thanks Ayie.

DSC_04891

Special thanks to azhar (aya) for this picture:
10532_104365939573471_100000001977721_133049_1716019_n

Special thanks to smak for this cake..hahahahaa:

kek dr smak

Written by pandahaccer

September 28, 2009 at 12:23 pm

Posted in Photography

Tagged with , ,

100 Strangers Portraits Link

leave a comment »

Below is the link to a special photo gallery of my personal project called ‘100 Strangers Portraits Project’.
For more information about the project..please click the link.

Written by pandahaccer

September 26, 2009 at 8:15 am

Intoducing 1 Malaysia Candid Shot

leave a comment »

Aku memperkenalkan my new photogallery special untuk 1Malaysia Candid Shot.
Sila2 la tngk kat link ni..hehehe…Enjoy!

Written by pandahaccer

September 15, 2009 at 5:33 pm

Posted in candid, Photography

Tagged with ,

100 Strangers Portraits Project

with 9 comments

Salam,

Genap 16hb Sept 09,Jam 3 petang…aku plan nk wat ‘100 Strangers Portraits Project’ berlokasi di Bandar Batu Pahat.Projek ni adalah utk saje2 luangkn mase disambil nk naik kn keberanian nk shot street dan tegur org ramai serta dapat meningkatkn sosial kite dengan masyarakat.hehehe…detail psl projek ni..seperti di bawah:

TEMPAT BERKUMPUL: DEPAN DEWAN BATU PAHAT BERDEKATAN MAYBANK

TARIKH: 16HB SEPT 09 JAM 3 PETANG

RULE:
1. SHOT 100 PORTRAIT ORANG YANG TIDAK DIKENALI.
2.DIWAJIBKAN MINTAK NAMA.
3.SATU SOALAN ISTIMEWA PERLU DITUJUKAN DAN SOALANNYE ADALAH

‘APAKAH YANG SEDANG BERMAIN DIFIKIRAN ANDA 5 SAAT SEBELUM SAYA MENEGUR ANDA?’

So..sesape nk join….datang je..jgn malu2!!hehehe…
Semua dialukn untuk join projek ni…hehe..

Written by pandahaccer

September 14, 2009 at 4:50 pm

Posted in Photography

Tagged with , , ,

Basic Photography by Trisno-Behind the Scene and Candid

with 10 comments

6hb Sept 09 lepas…Kelas Basic Photography telah diadakan di Air Hitam,Johor. Tenaga pengajar ialah bro Trisno (photographer Pasir Gudang & Johor Bharu). Seramai 13 org peserta join klas Trisno kali ni.
So..matlamat klas ni nk bg kefahaman kepada penguna DLSR tentang basic penggunaan camera contohnya
penggunaan mode setiap setting seperti aperture,shutter,program dan manual.Kteorg gak blajo psl flash,jenis2 lens dan teknik2 nk shot berdasarkn pic contoh yg diberikn.Perkara penting yg aku x tau n dapat blajo time klas ni ialah..praktikal nk gune AE-L&AF-L,cari lighting time nk shot,teknik2 nk shot model dan macam2 lg la.Yang paling best aku rase…aku dapat bnyk geng baru n terhibur!!!hahaha…mmg cool la bdk2 ni.
Klas teori mula pkl 10pg smpai 2ptg..then..ade sesi praktikal dgn model kat tasik machap…cool siot tempat ni…cume cuaca x bpe best.Then…kteorg pn shot la smpai buke….buke pn rancak je berborak..mmg terbaek la…overall..aku mmg enjoy klas ni!!!!this session…aku upload pic candid dlu time klas ni…enjoy.

DSC_1174
DSC_1172
DSC_1087
DSC_0897
DSC_0890
DSC_1166
DSC_1167

Personal Fave Shot

Written by pandahaccer

September 9, 2009 at 8:30 am

Majlis Berbuka Puasa Photographer Selatan

with 2 comments

5hb September 09 yang lepas ade majlis berbuke puasa utk semua photographer area selatan Malaysia termasuk area Batu Pahat,Kluang,Air Hitam,Johor Bharu,dan ade jugak yg datang dr KL.Dalam 40 org photog datang….mmg meriah giler la suasana time makan2 2..ade lauk2 makanan cm biase….terbaek pnye..ade kambing golek beb….tp aku x makan kambing..hahahaha….
Yang bestnye…aku dapat knl lebih rmai photog area selatan ni…dapat kawan baru la senang cakap…ade sifu2 lg datang….pergh…segan gua….
Tapi yg aku perhatikan…diorg ni…bgs r..ade kelab…forum la…aktif la senang kate..hehehe..
Aku smpai2 je…diorg tnye…..’Ni dari forum mane ni????’
Aku cm blur je….’x forum mane2 pn…individu’..hahahaha…tp cool la semua jmp n lepak2…
Abes je makan dlm 9mlm……group2 tertentu serang bazar parit raja…..street candid jap utk 30min..layan..
Enjoy the Pic……..

_DSC0575
_DSC0581
_DSC0622
_DSC0600

Written by pandahaccer

September 9, 2009 at 4:51 am

Colors of Life

with 6 comments

This time….it’s time for some macro shots.All photos were captured only by Nikkor 50mm f1.8 lens with SB900 flash.

Ni semua adalah shot kat luar rumah je….aku arahkan jentera aku(adik2 aku) utk cari haiwan kecik2 yg ade kat sekitar pokok rumah aku ni…hahaha…so…ni beberape shot yg aku dapat.Enjoy!!!!

pepatung

lalatorenwatermark

semutitam

lalatoren2watermark

lalatwatermark

semutwatermark

haiwanpelik1watermark

haiwanpelik3watermark

haiwanpelik2watermark

Written by pandahaccer

September 2, 2009 at 12:13 am